Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Szeged / Blog / Sajtóközlemény / Richter Egészségváros Szegeden

Richter Egészségváros Szegeden

Richter Egészségváros Szegeden információk

Ingyenes szűrővizsgálatok és egészségügyi tanácsadás egy helyen

Szegedre érkezik a Richter Egészségváros

Ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt azok, akik szeptember 24-én, szombaton ellátogatnak Szegedre, a Széchenyi térre a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére.

A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott alapadomány összegét is a Szegedi Tudományegyetem számára.

Évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzésen, szűrővizsgálatokon eshet túl akár az egész család szeptember 24-én Szegeden, a Széchenyi téren, ahol 10 órától 18 óráig a Richter Egészségváros Program várja a kikapcsolódni vágyókat. A harmadik éve zajló országos rendezvénysorozat keretében prosztata (PSA) szűrést, csontsűrűségmérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, diabéteszes neuropátiás fájdalomszűrést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: memóriazavar és Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász véleményét is kikérhetik, a Patika sátorban pedig a „Kérdezze gyógyszerészét” tanácsadás várja az érdeklődőket.
A tanácsadások mellett véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson is részt vehetnek a legaktívabb lakosok.

Az elmúlt évek során számos ismert személy vett részt és állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat Pécsett a Richter Egészségvárosba, az találkozhat Jaksity Katával és Rudolf Péterrel, beszélgethet Rácz Zsuzsa íróval és együtt tornázhat Katus Attilával.
A rendezvényen színpadra lép a Szegedi Majorette Csoport, a TánCentrum, a Szegedi Modern-Tánc-Stúdió és a Pálinkó Lujza Tánciskola is.

A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A RichterGedeon gyógyszercég ugyanis 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Szegedi Tudományegyetem számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre kilátogató lakosok a programokon való részvételükkel növelik. Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A nap végén kiderül sok ezer résztvevő egészsége, hány millió forintot jelent a kórháznak.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

 

A sajtóanyagért köszönet a Merlin Communications Magyarország Kft.-nek!
 Fizetett hirdetés

Még több Blog Szegeden

Makói Termál- és Gyógyfürdő - Az élmény nincs olyan messze, mint Makó Jeruzsálemtől

Valószínű, még bennünk, magyarokban sem mindig tudatosul, hogy Magyarország „termálvíz" nagyha...

Aki innen kiszabadul, értékes ASUS notebookal lehet gazdagabb

Augusztus 23-án indul az egyik vezető technológiai gyártócég, az ASUS legújabb akciója, A Kód K...

Aranyeső Szegeden

Jelesre vizsgáztak a Telekom által kiépített komplex távközlési szolgáltatások a nemrég véget é...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Nov 17

Ügetőszilveszter
Budapest egyik legnépszerűbb szabadtéri évzáró rendezvénye vitathatatlanul az Ügetőszi......
Budapest

Nov 17

Móricz Zsigmond Színház műsora
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház műsora, előadásai, jegyárai
Nyíregyháza

Nov 17

Nadányi Zoltán Művelődési Központ programjai
A Nadányi Zoltán Művelődési Központ aktuális programjai.
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Szeged

    

Partnereink
Facebook