Bezárás
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Szeged / Blog / Sajtóközlemény / Richter Egészségváros Szegeden

Richter Egészségváros Szegeden

Richter Egészségváros Szegeden információk

Ingyenes szűrővizsgálatok és egészségügyi tanácsadás egy helyen

Szegedre érkezik a Richter Egészségváros

Ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt azok, akik szeptember 24-én, szombaton ellátogatnak Szegedre, a Széchenyi térre a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére.

A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott alapadomány összegét is a Szegedi Tudományegyetem számára.

Évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzésen, szűrővizsgálatokon eshet túl akár az egész család szeptember 24-én Szegeden, a Széchenyi téren, ahol 10 órától 18 óráig a Richter Egészségváros Program várja a kikapcsolódni vágyókat. A harmadik éve zajló országos rendezvénysorozat keretében prosztata (PSA) szűrést, csontsűrűségmérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, diabéteszes neuropátiás fájdalomszűrést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: memóriazavar és Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász véleményét is kikérhetik, a Patika sátorban pedig a „Kérdezze gyógyszerészét” tanácsadás várja az érdeklődőket.
A tanácsadások mellett véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson is részt vehetnek a legaktívabb lakosok.

Az elmúlt évek során számos ismert személy vett részt és állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat Pécsett a Richter Egészségvárosba, az találkozhat Jaksity Katával és Rudolf Péterrel, beszélgethet Rácz Zsuzsa íróval és együtt tornázhat Katus Attilával.
A rendezvényen színpadra lép a Szegedi Majorette Csoport, a TánCentrum, a Szegedi Modern-Tánc-Stúdió és a Pálinkó Lujza Tánciskola is.

A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A RichterGedeon gyógyszercég ugyanis 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Szegedi Tudományegyetem számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre kilátogató lakosok a programokon való részvételükkel növelik. Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A nap végén kiderül sok ezer résztvevő egészsége, hány millió forintot jelent a kórháznak.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

A sajtóanyagért köszönet a Merlin Communications Magyarország Kft.-nek!

Még több Blog Szegeden

Makói Termál- és Gyógyfürdő - Az élmény nincs olyan messze, mint Makó Jeruzsálemtől

Valószínű, még bennünk, magyarokban sem mindig tudatosul, hogy Magyarország „termálvíz" nagyha...

Aki innen kiszabadul, értékes ASUS notebookal lehet gazdagabb