Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Szeged / Blog / Sajtóközlemény / Sikeres volt a szegedi Egészségváros

Sikeres volt a szegedi Egészségváros

Sikeres volt a szegedi Egészségváros képek

  •  - Sikeres volt a szegedi Egészségváros
  •  - Sikeres volt a szegedi Egészségváros
  •  - Sikeres volt a szegedi Egészségváros

Sikeres volt a szegedi Egészségváros információk

Közel négymillió forintot gyűjtöttek a kórház számára a szegediek

A Szegedi Tudományegyetem számára gyűjtöttek a szegediek szeptember 24-én, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat idei utolsó állomásán.

A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 3 905 600 forinttal gazdagodott az intézmény, ami majdnem duplája a felajánlott összegnek.

Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik szeptember 24-én ellátogattak Szegedre, a Széchenyi térre. A szegedi lakosok részvétele kiemelkedő volt: közel háromezer ember fordult meg a nap folyamán a Richter által szervezett rendezvényen.

A változatos táncprodukciók és szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni szakemberek előadásait sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A szegedi lakosok érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, 400-an próbálták ki a BMI-t, testzsírt, magasságot és testsúlyt mérő gépet is a Richter referenciapatikákat bemutató sátorban.

Az Egészségváros szegedi állomásán közel 300-an a koleszterinszintjükre és több mint 400-an a vérnyomásukra voltak kíváncsiak. Ez a két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg. A szűrésen résztvevő szegedi lakosok több mint egyharmadánál mértek magas koleszterinszintet, a vérnyomásmérésnél azonban mindössze 9 extrém esetet találtak a szakemberek.

Több mint 100-an vettek részt a csontsűrűség-mérésen, a szakemberek majdnem minden második embernél találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 40-50 éves korosztályt érinti.

A bőrgyógyász szakemberek 200 vizsgálatból több mint 100 esetben állapítottak meg bőr- és körömgomba fertőzésre utaló jeleket.

A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az ingyenes PSA vizsgálatot közel 300-an keresték fel, 34 esetben mértek olyan eredményeket a szakemberek, amelyeknél további vizsgálatokra van szükség.

A harmadik éve zajló országos rendezvénysorozat keretében már vércukormérést is elvégeztethettek a szakemberekkel a rendezvényre látogatók és diabéteszes neuropátiás fájdalomszűrésre is jelentkezhettek. Vércukra a szűrést elvégeztetők tizedének volt magas.

A tanácsadások mellett sokan vettek részt az elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson is, a legaktívabb lakosok pedig vért is adtak.

Az eredményeket összegezve elmondható, hogy a szegediek többsége fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, a megelőzést, ahogy Katus Attila is. A hatszoros aerobic világbajnok lelkesítő beszédével nemcsak a rendezvényen résztvevőket buzdította egészségtudatos gondolkodásra és a szűrővizsgálatokon való részvételre, de a tornázó tömeget látva, még a téren fotózkodó ifjú pár is beállt egy kis testmozgásra.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint adományt ajánlott fel a Szegedi Tudományegyetem számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A nap végén Prof. Dr. Varró Andrást, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese 3 905 600 forintos adományt vehetett át Beke Zsuzsától a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetőjétől.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

A sajtóanyagért köszönet a Merlin Communications Magyarország Kft.-nek!Fizetett hirdetés

Még több Blog Szegeden

Makói Termál- és Gyógyfürdő - Az élmény nincs olyan messze, mint Makó Jeruzsálemtől

Valószínű, még bennünk, magyarokban sem mindig tudatosul, hogy Magyarország „termálvíz" nagyha...

Aki innen kiszabadul, értékes ASUS notebookal lehet gazdagabb

Augusztus 23-án indul az egyik vezető technológiai gyártócég, az ASUS legújabb akciója, A Kód K...

Aranyeső Szegeden

Jelesre vizsgáztak a Telekom által kiépített komplex távközlési szolgáltatások a nemrég véget é...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 18

Tréning Stúdió Kft.
Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Tréning Stúdió olyan színvonalas, a munkaer
Székesfehérvár

Jan 18

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Jan 18

A swing királyai – Louis Armstrong és Louis Prima dalai
A műfaj aranykorát mások mellett e két trombita- és előadóművész neve fémjelzi igazán. Szerzemé...
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Szeged

    

Partnereink
Facebook